Elteknikbranschens gymnasium

ELEVINFORMATION

   Distansundervisning från och med 18 mars-20!

Information om distansstudier på Elteknikbranschens gymnasium till elever och vårdnadshavare.
ETG har styrt om till distansundervisning vilket innebär att alla studieuppgifter till våra elever kommer ske i första hand via vår lärplattform Its Learning. Dessvärre fungerar den inte optimalt vissa tider på dygnet när många elever i landet är inloggade samtidigt, därför kommer kommunikation till eleven även ske direkt via mail.
Det är inte lov eller ledighet under denna period utan studierna bedrivs som vanligt förutom att eleverna inte vistas i skolan. CSN fungerar som vanligt under distansperioden under förutsättning att eleven gör sina uppgifter.
Vi har infört en dagboksuppgift som ska göras varje dag där eleven fyller i vilka ämnen hen har arbetat med. Dagboken fungerar både för att eleven ska ha koll på sina utförda uppgifter och för att läraren ska se att eleven hänger med i studierna. Mentorernas uppgift är att använda dagboken för att kontrollera närvaro. Dagboken är därför en obligatorisk uppgift som ska göras varje dag.
De dagar eleven har APL (i de fall eleven har APL) skriver de bara APL. Övrig information om APL ska hanteras i deras särskilda APL-dagböcker (dessa dagböcker har eleverna koll på sedan tidigare). 
 
Sjukanmälan görs precis som vanligt, sms eller mail är att föredra. Du som elev fyller i din dagbok med "sjuk" dessa dagar. Även de elever som gör APL ska sjukanmäla till både arbetsplats och skola.

Vi försöker följa ordinarie schema och jobbar med ämnen/uppgifter varje dag, som om vi vore på plats i skolan. Eleven gör sina uppgifter och lämnar in dem enligt anvisning och fyller i sin dagbok.
Gör det till en vana att ladda ner era uppgifter och dagboken på er dator, så ni kan jobba under dagen även om Its Learning går långsamt eller inte alls fungerar. Det verkar vara en "peak" mellan ca kl.10-14.  
Om du som elev har frågor kring en specifik kurs eller uppgift så kontaktar du den läraren som är ansvarig för kursen. Lärarna finns tillgängliga mellan kl. 08.30-15.00.
Frågor kring dagboken eller annat så kontaktar du din mentor.
Om du upplever att du inte får några mail från lärare eller mentor, kontakta Tessan och meddela din mailadress, det kan hända att vi inte har din rätta adress.
Som elev är det viktigt att vara aktiv på Its Learning och sin mail.

Som vårdnadshavare kan du stötta genom att ta del av de uppgifter som finns på Its Learning och påminna om att försöka bibehålla rutinerna som om det vore en vanlig skoldag. Det är viktigt att inte komma efter i studierna och vi behöver alla hjälpas åt för att backa upp våra ungdomar nu under de här ovanliga förhållanden som råder. 
 
Pontus och Tessan kan ni ringa till när ni vill givetvis, vi besvarar telefon/sms/mail så snart vi kan. Enklast är att försöka nå oss under kontorstider 08.00-17.00. Kontaktuppgifter till all personal hittar ni på hemsidan www.etg.nu Följ gärna våra sociala medier där vi också, utöver hemsidan, lägger ut information:   insta etgnykoping    facepng Elteknikbranschens gymnasium

Om du som elev upptäcker att du saknar något skolmaterial så hör av dig till Tessan så löser vi det så fort som möjligt.
Ha det gott så länge, vi hoppas att vi ses snart i skolan, och ta hand om er allihopa!

Med vänlig hälsning
Pontus Viklund
Rektor

Nyttig information här om hur du tvättar händerna(och på så vis minimerar smittspridning) på bästa sätt! Vänliga hälsningar Marie skolsköterska på ETG

 

Hur sjukanmäler jag mig till ETG?

 

Sjukanmälan till ETG före kl. 08:30

 • SMS till 076-677 83 17 
 • Mail till etg@etg.nu 
 • Meddelande till telefonsvarare på nummer 0155-292920 
Vid APL ring din apl-plats senast kl.07:00 samt anmäl frånvaro till skolan.

Observera att målsman måste göra en sjukanmälan om eleven är under 18 år!

Läsårstider 2019-2020

Höstterminen 2019 19 aug - 19 dec
Vårterminen 2020 8 jan- 12 jun
Höstlov
28 oktober - 1 november (vecka 44)
Jullov 20 december - 6 januari
Vinterlov 17 februari - 21 februari (vecka 8)
Påsklov 6 april- 13 april (vecka 15)
Lovdagar 22 maj
Helgdagar 24 dec, 25 dec, 26 dec, 10 april, 13 april, 1 maj, 21 maj
Studie-dagar Höstterminen 2019: 11 november, 13 december
Vårterminen 2020: 7 januari, 24 mars, 20 maj


Läsåret 20-21
HT 2020                                                          VT 2021
18 Augusti – 17 December                             11 Januari – 11 Juni

    

Schema

EE17

EE18

EE19


Våra ordningsregler finns i InformationshäftetI samarbete med Nyköpings kommun, Polisen och andra gymnasieskolor har vi en gemensam drogplanspolicy.