Elteknikbranschens gymnasium

MATERSÄTTING UNDER DISTANSPERIODEN

ETG har bedrivit distansstudier sedan 18 mars 2020 pga rådande läge med covid-19. Vi har beslutat att betala ut matersättning för perioden med hemstudier. Totalbeloppet kommer variera beroende på APL-grupper och vilken årskurs eleven går i. Lämna blanketten senast 200612 för utbetalning under juni månad. Blankett för att fylla i kontonr finns att hämta här

STUDENT EE17  12 juni 2020

Skolan börjar kl.09:45
Under dagen kommer fotograf hit för att ta bilder, det blir utdelning av bla yrkesbevis, betyg och stipendier samt en 3-rätters lunch.
Utspring kl. 14.45.
Pga situationen med covid-19 önskar vi att varje elev tar med max 2 anhöriga att möta upp vid utspringet på markerade platser. Vi ber er som kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att skydda dig själv och andra.

Stanna hemma vid symptom och om du tillhör en riskgrupp. Ingen marsch till torget kommer att ske utan dagen avslutas med utspringet.


Information till Årskurs 1 och vårdnadshavare gällande
praktik/APL

Vi vill informera om att den APL som är planerad för EE19 i maj/juni inte kommer kunna genomföras. Planeringen av er APL  är tilltagen så att ni kommer få ihop tillräckligt med timmar för en ETG-examen ändå.Om du t.ex. skulle få mycket sjukfrånvaro kan det bli problematisk men då får vi lösa det då. Målsättningen är att alla elever ska gå ut med sina 600 APL-timmar som krävs för ETG-examen 

Pontus Viklund
Rektor


Sista veckorna innan skolavslutningen och studenten!

Vi måste alla hjälpas åt att bromsa spridningen av covid-19. Tänk på att hålla avstånd, undvik större fester (även utomhus) och att bilda folksamlingar. Fira med dina närmaste, gärna hemma och utomhus. Att umgås med de få personer man vanligen umgås med anses okey, som familjen. Det går bra att umgås i små sammanhang utomhus. Det ska helst vara de personer man vanligen umgås med. Tänk på att hålla avstånd till varandra även utomhus.
Även om du är ung och själva inte tillhör en riskgrupp tänk på att ta hand om varandra och era nära och kära genom att följa de regler som finns.
Mer info hittar ni på kommunens sida och på studentsidan


Det har också kommit ny glädjande information om den kommande studenten från Folkhälsomyndigheten! Läs mer här.

Ny information!

Regeringen har öppnat upp möjligheten att skolan kan vara delvis stängd, vilket innebär att utbildning kan bedrivas med en mindre andel elever närvarande i skolenhetens lokaler och att övrig undervisning bedrivs som distansundervisning.

Vi kommer därför erbjuda en grupp elever i årskurs 3 att komma till skolan under begränsade öppettider för att säkerställa deras möjlighet att ta examen.
Vi har också bjudit in en mindre grupp i åk 2 för extra studiehjälp. Kallelse till berörda elever skickas per mail och its Learning.

För årskurs 1 och 2 gäller alltså distansundervisning tillsvidare. /200415

      

Distansundervisning från och med 18 mars -20

Information om distansstudier på Elteknikbranschens gymnasium till elever och vårdnadshavare.
ETG har styrt om till distansundervisning vilket innebär att alla studieuppgifter till våra elever kommer ske i första hand via vår lärplattform Its Learning. Dessvärre fungerar den inte optimalt vissa tider på dygnet när många elever i landet är inloggade samtidigt, därför kommer kommunikation till eleven även ske direkt via mail.
Det är inte lov eller ledighet under denna period utan studierna bedrivs som vanligt förutom att eleverna inte vistas i skolan. CSN fungerar som vanligt under distansperioden under förutsättning att eleven gör sina uppgifter.
Vi har infört en dagboksuppgift som ska göras varje dag där eleven fyller i vilka ämnen hen har arbetat med. Dagboken fungerar både för att eleven ska ha koll på sina utförda uppgifter och för att läraren ska se att eleven hänger med i studierna. Mentorernas uppgift är att använda dagboken för att kontrollera närvaro. Dagboken är därför en obligatorisk uppgift som ska göras varje dag.
De dagar eleven har APL (i de fall eleven har APL) skriver de bara APL. Övrig information om APL ska hanteras i deras särskilda APL-dagböcker (dessa dagböcker har eleverna koll på sedan tidigare). 
 
Sjukanmälan görs precis som vanligt, sms eller mail är att föredra. Du som elev fyller i din dagbok med "sjuk" dessa dagar. Även de elever som gör APL ska sjukanmäla till både arbetsplats och skola.

Vi försöker följa ordinarie schema och jobbar med ämnen/uppgifter varje dag, som om vi vore på plats i skolan. Eleven gör sina uppgifter och lämnar in dem enligt anvisning och fyller i sin dagbok.
Gör det till en vana att ladda ner era uppgifter och dagboken på er dator, så ni kan jobba under dagen även om Its Learning går långsamt eller inte alls fungerar. Det verkar vara en "peak" mellan ca kl.10-14.  
Om du som elev har frågor kring en specifik kurs eller uppgift så kontaktar du den läraren som är ansvarig för kursen. Lärarna finns tillgängliga mellan kl. 08.30-15.00.
Frågor kring dagboken eller annat så kontaktar du din mentor.
Om du upplever att du inte får några mail från lärare eller mentor, kontakta Tessan och meddela din mailadress, det kan hända att vi inte har din rätta adress.
Som elev är det viktigt att vara aktiv på Its Learning och sin mail.

Som vårdnadshavare kan du stötta genom att ta del av de uppgifter som finns på Its Learning och påminna om att försöka bibehålla rutinerna som om det vore en vanlig skoldag. Det är viktigt att inte komma efter i studierna och vi behöver alla hjälpas åt för att backa upp våra ungdomar nu under de här ovanliga förhållanden som råder. 
 
Pontus och Tessan kan ni ringa till när ni vill givetvis, vi besvarar telefon/sms/mail så snart vi kan. Enklast är att försöka nå oss under kontorstider 08.00-17.00. Kontaktuppgifter till all personal hittar ni på hemsidan www.etg.nu Följ gärna våra sociala medier där vi också, utöver hemsidan, lägger ut information:   insta etgnykoping    facepng Elteknikbranschens gymnasium

Om du som elev upptäcker att du saknar något skolmaterial så hör av dig till Tessan så löser vi det så fort som möjligt.
Ha det gott så länge, vi hoppas att vi ses snart i skolan, och ta hand om er allihopa!

Med vänlig hälsning
Pontus Viklund
Rektor

ELEVINFORMATION

Nyttig information här om allmänna förhållningsregler(och på så vis minimerar smittspridning) på bästa sätt! Vänliga hälsningar Marie skolsköterska på ETG

 

Till dig som förälder till elev i gymnasieskolan.
Tips från IQ: Tonårsparlören-the Movie

Hur sjukanmäler jag mig till ETG?

 

Sjukanmälan till ETG före kl. 08:30

 • SMS till 076-677 83 17 
 • Mail till etg@etg.nu 
 • Meddelande till telefonsvarare på nummer 0155-292920 
Vid APL ring din apl-plats senast kl.07:00 samt anmäl frånvaro till skolan.

Observera att målsman måste göra en sjukanmälan om eleven är under 18 år!

Läsårstider 2019-2020

Höstterminen 2019 19 aug - 19 dec
Vårterminen 2020 8 jan- 12 jun
Höstlov
28 oktober - 1 november (vecka 44)
Jullov 20 december - 6 januari
Vinterlov 17 februari - 21 februari (vecka 8)
Påsklov 6 april- 13 april (vecka 15)
Lovdagar 22 maj
Helgdagar 24 dec, 25 dec, 26 dec, 10 april, 13 april, 1 maj, 21 maj
Studie-dagar Höstterminen 2019: 11 november, 13 december
Vårterminen 2020: 7 januari, 24 mars, 20 maj


Läsåret 20-21
HT 2020                                                          VT 2021
18 Augusti – 17 December                             11 Januari – 11 Juni

    

Schema

EE17

EE18

EE19


Våra ordningsregler finns i InformationshäftetI samarbete med Nyköpings kommun, Polisen och andra gymnasieskolor har vi en gemensam drogplanspolicy.